I. évad - 16.fejezet


- Edward? - pislogok a fiúra meglepetten. Egyáltalán nem számítottam rá.
Meg amúgy is… Honnan tudja, hogy hol lakom? Hiszen alig ismer.- Bess? - kérdezi, komoly arccal nézve a jegyzettömbjét. Kissé megrémít.
- Igen? - kérdezem vissza. Arcáról nem tudom leolvasni, hogy megismer-e.
- Nyomozó vagyok. Bemehetnék? - kérdezi és felmutatja a jelvényét. Mi az Isten történik?!
- Ööö… Igen, persze. - mondom zavartan és odébb állok, hogy be tudjon jönni. Kicsit meglep, hogy az a mosolygós ember, akivel nemrég találkoztam, egy nyomozó. Hát ezért tudta, hogy Harry háza előtt állunk? Ne már… Körbenéz a házban.
- Ismersz egy bizonyos William Wright nevű fiatalembert? - kérdezi és a elővesz egy tollat, amit a jegyzettömbjére tart. Úristen, Will! Ne, ne mondd, hogy bajba került. Könyörgöm, Ed. Ne. - Leülök, ha nem bánod. - mondja és hátrapillant a kanapéra. Az a kanapé… Mindenki imádja. Ed leteszi a fenekét és kitartóan figyel.
- Igen, ismerem. - nyelek egyet. Becsukom a szemem és minden erőmmel arra koncentrálok, hogy mit mond.
- William ma reggelre eltűnt. - mondja. Teljesen lefagyok. Edward folytatja. - Tudomásomra jutott, hogy tegnap még nálad járt. Tegnap este bejelentést tett, amivel enyhített büntetést kapna, ám ahhoz, hogy elkapjuk a nagykutyákat, rá is szükségünk van. Ma próbáltuk felvenni vele a kapcsolatot, de nem érjük el. A testvérét találtuk csak otthon, aki azt mondta, hogy azóta nem látta az öccsét, amióta elindult hozzád.
- Micsoda? - kapom a kezeimet az arcom elé. Hirtelen az ájulás környékez meg. Will azt mondta, hogy meg fogják ölni. Remélem, hogy nem mondta komolyan.
- Mondott neked bármit? Hogy hova megy ma? Kivel találkozik?
- Nem, nem mondott semmi ilyesmit. Nem emlékszem.
- Biztos vagy benne? - kérdezi.
- Igen.. - mondom és egy könnycsepp szökik a szemembe. Leülök Ed mellé. - Amikor átjött hozzám, mindent bevallott. Elmondta, hogy mennyire bánja és hogy le akar állni, de én elküldtem. Mi van ha baja esett? Azt mondta, hogy meg akarják ölni.
- Kik? Azt nem mondta, hogy kik?
- Nem, csak ennyit mondott. - kész, végem. Elbőgöm magam. Kezeimbe temetem az arcomat és zokogni kezdek. Csak azt veszem észre, hogy Ed átkarol.
- Ne aggódj, megtaláljuk. - mondja és megdörzsöli a vállamat. Honey is odaül mellénk és ő is nekitámaszkodik a vállamnak.
- Will kemény fickó, biztos nem esett baja.
- Legyen igazad, Honey. - mondom. Ed nyújt nekem egy papírzsepit.
- Meg fogjuk találni, ígérem. - mosolyog rám biztatóan. Szipogok még párat és pár perc múlva megnyugszom. - Semmi más információt nem tudsz megosztani velem, ugye? - kérdezi a nyomozó. A fejem csóválom.
- Nem. Azt hiszem, nem.
- Rendben. Ha eszedbe jutna még valami, itt a telefonszámom. - mondja és egy névjegykártyát nyom a kezembe. - Igyál egy teát, attól kicsit megnyugszol. - mosolyog rám és a bejárati ajtó felé indul. Ahogy kinyitja azt, még hátrafordul. - Ha van valami hírem William-ről, rögtön szólok neked. Vigyázzatok magatokra! - köszön el és távozik. Ránézek a faliórára. Lassan délután fél három. Nemsoká ki kell vinnem Honey-t a repülőtérre. Ránézek.
- Bess, főzök neked egy teát. Az tényleg megnyugtat egy kicsit. - mondja és már a konyhában is terem. Igazi kis tündér ez a lány. Imádom.

- Hearthrow Airport -
- Mindened megvan? - kérdezem már vagy hatvanadjára a húgomtól. Annyira hozzászoktam, hogy velem van, hogy alig akarom elengedni. Csak a szemeit forgatja, de közben vigyorog.
- Igen, Bess, mindent elraktam. - válaszol immár hatvanadjára. Elmosolyodom. Megigazítom rajta a sálat, mire csak morran egyet. - Hallod, ne csinálj már úgy, mint anya. - neveti el magát.
- Bocs, Honey, csak annyira megszoktam már, hogy itt vagy… Fura lesz egyedül. - mondom a földet vizsgálva. Basszus, tényleg. Mi lesz velem egyedül? Főleg most, hogy Will is ekkora bajba keveredett? Hogy fogom mindezt átvészelni Honey nélkül? Ránézek.
- Mi az? - kérdezi tőlem, felvont szemöldökkel. - Úgy nézel, mintha kísértettet láttál volna.
- Lehet, hogy azt láttam. - mosolygok és közben nagy mozgolódást látok. Ránézek az órámra. - Menned kell.
- Mi? Merre?
- Menj a tömeg után. -mondom neki mosolyogva. Megölelem és két nagy puszit nyomok az arcára. - Vigyáz magadra, te kis kalandor! - mondom mosolyogva.
- Ne aggódj már ennyire, Bess! - neveti el magát a húgom. Kicsit megnyugtat, hogy nem lesz vele baj. Nézem, ahogy távolodik az alakja. Integetek neki, mikor észreveszem, hogy áll mellettem valaki.
- Szia Bess! - köszönt vigyorogva.
- Louis? - nézek rá. Mit kerehet ő itt?
- Igen, én vagyok. - neveti el magát. - Hát te?
- Úgy emlékszem, mondtam, hogy kihozom Honey-t a reptérre. - mosolygok rá.
- Hogy hoztad ki? - kérdezi. Tudja, hogy nincs kocsim.
- Taxival. Egy egész vagyont fizettem érte. - mondom neki.
- Hát egy háromnegyed órás taxizás nem olcsó. -gondolkodik el. - Ha végeztél, hazaviszlek.
- Komolyan mondod? - kérdezem tőle. Annyira furcsa, hogy ennyire aranyosak velem. Csak mosolyog, amitől nagyjából minden alkalommal el tudnék olvadni.
- Persze. Szívesen hazaviszlek!
- De várj! Hogyhogy itt vagy? - kérdezem, mikor végre leesik, hogy Louis-val egy repülőtéren vagyunk.
- Kihoztam Zayn-t. Elutazik New Yorkba.
- New Yorkba?
- Igen. Most száll fel a gépe.
- Micsoda?! - nézek ki a hatalmas ablakokon. Csak egyetlen gép száll fel épp. Az, amelyikre Honey-t is felraktam. - New York…?!
- Mi a baj? Olyan sápadt lettél hirtelen. - mondja Louis, aggódó tekintettel.
- Honeyt… Felraktam egy New York-i gépre… Nem igaz, ekkora hülye vagyok? - le kell ülnöm. Jobban mondva leszédülök az egyik ülésre.
- Micsoda? - nevet. Louis, mi az, hogy csak így kinevetsz? Hmm?
- Ahogy mondom. Felraktam Honey-t egy New York-i gépre. Mit csináltam? Úristen.. - a fejemet fogom és csak bambulok magam elé.
- Ne aggódj. - próbálja elfojtani a röhögését a fiú. - Zayn is ott van, nagy bajba nem keveredhet.
- Ezek ketten több bajba keverednek, mintha külön-külön lennének. - mondom, visszagondolva a legutóbbi Zayneltűnéses esetre.
- Ugyan már. - mosolyog Louis. - Meglesznek, ne félj. Honey nem hülye, feltalálja magát.
- Ezaz. Honey nem hülye. Én voltam az, hogy felraktam egy rossz gépre. Zayn vigyázni fog rá, ugye?- mondom és inkább már kínomban röhögök rajta.
- Biztos vagyok benne, hogy Zayn vigyázni fog rá, nem kell aggódnod érte. Sok mindent már nem tudsz vele csinálni. Gyere, hazaviszlek. - ajánlja fel Lou és nyújtja a kezét. Megfogom és felállok. A derekamat fogva megyünk ki a repülőtérről, egyenesen a kocsijához. Kinyitja nekem az ajtót.
- Micsoda úriember. - mosolygok rá. Csak visszamosolyog, de nem szól semmit. Beülök, rám csukja az ajtót és gyorsan átsétál a másik oldalra. Yorsan bekapcsolom a biztonsági övet. Beszáll a kocsiba ő is, és ahogy beindítja a motort, a rádiója is bekapcsol. Nirvana megy. Feljebb tekerem a hangot és hátradőlök az ülésben. Becsukom a szemem és csak élvezem a zenét. Érzem, ahogy a kocsi elindul. Lou egy szót sem szól, én pedig a zötykölődéstől pár percen belül el is alszom a kocsiban.

-Bess! Megjöttünk. - Louis kelt fel, pedig annyira jót aludtam. Az út átlagban háromnegyed óra szokott lenni. Az órámra nézek. Lou nagyjából fél óra alatt tette meg a távot.
- Ilyen hamar? - morgok és befordulok az ülésen. Hallom, ahogy Louis halkan nevet és kikapcsolja a biztonsági övemet. - Nem akarok bemenni.
- Muszáj. - mondja és kiszáll a kocsiból. Átmegy az én oldalamra. Kinyitja az ajtót és úgy próbál keltegetni.
- Meg fogok fázni, csukd vissza az ajtót. - morgom neki, de nem hatja meg.
- Gyere Bess, bent melegebb van. - mondja. Feladom, engedek neki. Kábultan nézek rá, nehezen feltápászkodok. Louis becsukja mögöttem is az ajtüt és betámogat. Odabent tényleg sokkal melegebb van.
- Louis. - fordulok hozzá.
- Tessék?
- Aludj itt. - mosolygok rá. Arckifejezését elnézve, nem számított erre a kérésre. Pár másodpercig csak tátog, végül csak elmosolyodik.
- Nagyon szívesen. - mondja. Ekkor csörögni kezd a telefonom. Előtúrom a zsebemből. Amint a kijelzőre nézek, elsápadok. - Mi a baj, Bessy?
- Will az. - pislogok a fiúra, halálsápadtan. Nem értheti, miért aggódom ennyire. Hisz nem tud semmit. Még.Köszönöm, hogy elolvastad!
Ha tetszett a sztori csatlakozz Facebook-csoportunkhoz ITT
az író, Betti

5 megjegyzés:

 1. Egyszeruen imadom!!!! nagyon siess a kovetkezovel!!!!! <3

  VálaszTörlés
 2. Hihetetlen! A végén még a hideg is kirázott! Úristen, kérlek siess a következővel! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi van Willel!!! Meg hogy Honey végül hazakerül-e, vagy mi lesz vele! Meg Zayn... Úristen! *-*

  VálaszTörlés
 3. Tudod h imadom..miert itt kellett befejezni? Hmm? Nagyon siess a kowiwel :-)

  VálaszTörlés
 4. mikor lesz mar uj resz?? hat nagyon kivancsi vagyok!!:D

  VálaszTörlés
 5. mikor lesz új??:$$ imádom<333

  VálaszTörlés