I. évad - 13.fejezet


-Bess szemszöge-
Lerohanok a Wimbledon Park megállóhoz. Csupán harminc perces metródöcögés vár rám, de szerencsére szinte az úti célom szájában rak le. Nézek magamnak a metrón valami helyet. A kezemben Harry csak nyávog egyet. Nem tetszik neki a metrózás. Szinte rögtön találok is egy helyet. Leülök és tárcsázom Honey-t. Kicsörög.
- Bess! - üdvözöl vidáman. Kicsit meglepődök.
- Minden rendben, Honey?
- Persze. Niall-el találkoztunk és Zayn is meglett. - meséli vidáman. Hatalmas kő zuhan le a szívemről. Szinte hallom a fejemben, ahogy visszhangzik, mikor földet ér. Honey néha a szívrohamot tudja hozni az emberre.
- Elleszel velük? - kérdezem és csak reménykedem benne, hogy többet már nem hagyják el egymást. Niall-lel bővült a kis csapatuk, csak tudnak figyelni.
- Persze! - Honey hangja szinte kirobban az örömtől. Mosolyogva elköszönök tőle és nyugodtabban utazok.
- Kisasszony, legközelebb, ha cicát szállít, ajánlatos minimum egy dobozban tárolni. - hajol hozzám egy idős úr.
- Elnézést, nagyon rohanok. - válaszolom mosolyogva. Tudatosul bennem, hogy semmi hordódobozkám nincs Harrynek. Tulajdonképp az j lakásomban semmi cicacucc nincs. Ránézek a metróútvonalra. Notting Hill Gate. Úgy emlékszem, arra van egy kisállat kereskedés.

Pár óra múlva, miután vettem egy csomó cuccot Harrynek, haza is értem. Miután minden cicacuccot kipakoltam a helyére, fáradtan dobom le magam a kanapéra. Harry boldogan futkározik. Felfedezi új játékait, alomtálcáját, kis tálkáját. Élvezi ő is az új házat.
- Neked is jobban tetszik ez a lakás, ugye? - mosolygok rá a cicára. Felugrik mellém a kanapéra és dorombolva hozzám bújik. - Te kis kurva, te. - megsimogatom a füle tövét. Ekkor csengetnek. Odakapom a fejem az ajtó felé. - Vajon ki az? Gyere, Harry, nézzük meg. - mondom a cicának, aki abban a pillanatban ahogy felállok, leugrik a kanapéról és a kis tálkájához veszi az irányt. - Akkor megnézem egyedül. - odaballagok az ajtóhoz és kinyitom.
- Szia Bess! - vigyorog az ajtóban Harry.
- Hát te?
- Akárhányszor átjövök, mindig ezt kérdezed. - nevet a fürtös, majd, mint aki otthon lenne, bejön, ledobja a földre a kabátját és a sálat, majd a konyhába veszi az irányt.
- Eddig egyszer jártál a házamban. Tegnap. - csukom be az ajtót és befele indulva szemem forgatva felszedem Harry eldobott cuccait.
- Nem hozzád jöttem. - mondja, a hűtőből előbányászva egy doboz vajat és némi felvágottat.
- Honey tudod, hogy Zayn-nel van. - mondom Harrynek és miután felakasztom a ruháit, visszaülök a kanapéra.
- Tudom. - Vonja meg a vállát. Megtalálja a kenyeret is és jókedvűen nekiáll egy szendvicset készíteni magának. Ránézek és felhúzom a szemöldököm. Itt áll előttem maga Harry Styles. A hűtőmben turkál és szendvicset csinál magának. Oké, ezt még nagyjából le tudom nyelni. De hogy csak azért eljöjjön szerény kis hajlékomba, hogy meglátogassa a macskámat, már-már nevetségesnek találom. Sóhajtok egyet és felállok. Utamat a fürdőszobába veszem, magára hagyva a két Harryt.
- Lezuhanyzom, amíg nincs rám szükség. - mondom és már zárom is magam mögött az ajtót.

Elzárom a vizet. Kilépek a kádból és a törölközőm után nyúlok. Épp, hogy magamra csavarom, mikor furcsa hangokat hallok.
- Bess! Bess! Baj van! - hallom Harry vészjósló kiabálását. Fél kézzel megfogom magamon a törölközőt, a másik kezemmel feltépem az ajtót. A lendülettől, ahogy kivágódom, majdnem belecsapódok az előttem álló… Louisba?!
- Ez nagyon szar poén volt, Harry.
- Én megmondtam, hogy ki fog ugrani egy törölközőben.
- Ti mi az isten nyilát szórakoztok velem?! - mondom és fejem kezd vörösre váltani. No nem azért, mert szégyenlős lennék, szimplán az idegtől. Hatalmas szerencsémre (...) a lakásom pont úgy van rendezve, hogy a nappali és a konyha egy térben van és csak a fürdőmet választja el egy ajtó a többitől. Harry a konyhapult másik oldalán kezében szorongatja Harryt és őt babusgatja, Louis pedig azt se tudja hova nézzen zavarában. Választ nem kapok. - Meg amúgy is, te mit keresel itt? Téged nem épp a rajongók tépnek szét a lakásodban? - intézem szavaimat immár Lou-hoz. Érzem, hogy a törölközőm már csúszni kezd, ezért szorosabban fogom magamon.
- Hát… Megszöktem. - mondja, de még mindig nem mer rám nézni.
- A saját lakásodból? - kérdezem csodálkozva.
- Valami olyasmi. Kiosontam a hátsó ajtón és a kerten keresztül angolosan távoztam.
- Louis, kérlek, nézz rám, ha hozzám beszélsz. Tudtommal láttál már nőt, nemhogy törölközőben, de meztelenül is. - Harry felnevet. Ő bezzeg nem szégyenlős bámulni. - Neked meg ki ne essen a szemed. - sziszegem neki, mire csak nevet. Kopogás hallatszik, majd kinyílik a bejárati ajtó. Mindhárman odakapjuk a fejünket. Honey jön be hatalmas vigyorral az arcán, mögötte Zayn és Niall. - Remek. -forgatom meg a szemeimet. A három újonnan érkező személy hirtelen ledermed, ahogy becsukódik mögöttük az ajtó.
- Lemaradtunk valamiről? - kérdezi Zayn néhány perces csend után.
- Kiugrasztottam a bokorból a nyulat. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy a fürdőből Bess-t.
- Nagyon vicces vagy, Mr. Fürtkirály. - morgom és utam felfelé vezet a hálószobámba. Ahogy lépkedek fölfelé, a helységben tartozó összes férfi nemű egyed megpróbál benézni a törölközőm alá. Szerencsémre az van annyira nagy, hogy ne látszódjon ki belőle semmim. - Ezt buktátok, srácok. - mondom bemutatva nekik és befordulok a lépcsőfordulóban.

- Niall szemszöge-
- Valaki elmagyarázza, hogy ez mi volt? - kérdezem, miután magamhoz térek előbbi kábulatomból.
- Erre én is kíváncsi lennék. - mondja Honey és elindul a hűtő felé. Ez a lány teljesen olyan mint én. Akaratlanul is elmosolyodom és követem.
- Szóval valaki elárulja végre? - Mondja Zayn, miután levágja magát a kanapéra. Harry-re és Louis-ra néz felváltva. Én is ezt teszem, csak a hűtő /és Honey/ mögül.
- Átjöttem Bess-hez, hogy megnézzem Harry-t, ő pedig amíg én macskáztam elment fürdeni.
- Aztán én felhívtam Harry-t, hogy hol van, mert a háza előtt vagyok és semmi életjelet nem látok..
- Pont, mikor Bess fürdött…
- És mivel nem lakik messze, bátorkodtam átjönni. Kocsival fél perc alatt itt voltam…
- Aztán én úgy gondoltam megviccelem kicsit mindkettőjüket. - kuncogott Harry. - Tudtam, hogy Lou zavarba fog jönni. Bess viszont inkább tűnt mérgesnek. Egyáltalán nemvolt zavarban.
- Biztos pornózott. -szólok közbe, de Honey-ra nézve abban a pillanatban meg is bánom.
- Hé! A nővéremről beszélsz, Niall! - kiabálja le a fejemet az apróság. Szemeimet a földre szegezem és karjaimat összekulcsolom magam előtt.
- Bocsánat, csak viccnek szántam. - motyogom, amit csak ő hall meg.
- Nem volt vicces. - motyogja vissza, de a hangjában már nem hallok semmiféle haragot. Ez némileg megnyugtat. A gondolataim azért vissza-visszapörögnek az előbb látottakra. Bess nagyon nyugodtan kezelte a helyzetet, de még azt is, hogy mi berobbantunk a lakásába. Az négy ötöd One Direction látta őt egy szál törölközőben és tudta kezelni a helyzetet. Hmm. Kedvelem Bess-t.
- Ennyire jól érzitek magatokat a lakásomban? - kérdezi, immár felöltözve, a lépcsőn lépkedve lefelé. Ami azt illeti, nem viszi túlzásba. A haját felfogta egy copfba, egy melegítőalsó és egy Rolling Stones-os póló van rajta. Louis-ra nézek és elvigyorodom.
- Én megmondtam már, hogy macskázni jöttem. - mondja Harry vállat vonva. Felmerül bennem a kérdés, hogy mi Zayn-nel mit is keresünk itt, elvégre csak hazakísértük Honey-t. Ránézek sötétebb bőrű társamra. Neki is hasonló gondolatok kavaroghatnak a fejében, ugyanis rögtön feláll.
- Menjünk, Niall. Azt hiszem, Bess-nek csak útban vagyunk most. - mondja nyugodt hangon. Biccentek egyet felé, majd a házigazdánk felé fordulok.
- Örültem Bess, a találkozásnak.
- Meghiszem azt. - a szemeit forgatja. Úgy tűnik, hogy ez egy rossz szokása. Vigyorogva lépek ki az ajtón, hogy aztán, ahogy az becsukódik mögöttem, a hideg levegőn kiereszthessem a hangomat. Nem tudom visszatartani a kitörő nevetésemet. Láttam azt a huncut mosolyt a szája szélén, ahogy kiléptünk. Ez egy belevaló csajszi, csak jól álcázza. És ez tetszik.

4 megjegyzés:

 1. Tudod, h imadom...nem is tudok, h mit mondjak :-) egyszeruen imadom s varom a kovi reszt :-)

  VálaszTörlés
 2. jaaajj annyira imadooom!*--* nagyon soess a kovivel!!:D

  VálaszTörlés
 3. PER-FECT lett!
  És Louis milyen cuki volt amikor zavarba jött >.<
  És Harry megszerette Harry-t(cica) :D
  Kérlek siess a kövivel!
  Pusszantalak ;*

  VálaszTörlés