I. évad - 12.fejezet
-Bess szemszöge-
A telefonom rezeg és csörömpöl a zsebemben. Morgok néhányat, de csak nem hagyja abba. Nincs mese, addig fog csörögni amíg fel nem veszem. Nagy nehezen kinyitom az egyik szemem. Körbenézek. Zayn alszik már csak. Honey a konyhaasztalnál ül Harryvel és Niall-el. Valamin nagyon nevetnek. Liam mászkálva telefonál. A többi arcot, akikkel tegnap este még beszélgettem, már nem látom. Valószínűnek tartom, hogy már este elhúúzták a csíkot. Kitúrom a zsebemből a csörgő mobilomat. Ránézek a kijelzőjére. Will az. Fölveszem.
- Bess, azt hittem, hogy valami bajod van.
- Miért félt engem ennyire hirtelen mindenki? - kérdezem inkább magamtól, mint a vonal tulsó végén kifakadó Willtől.
- Tudod, hányszor hívtalak?! - kérdezi idegesen.
- A hangodból ítélve sokszor. - mondom és ásítok egyet.
- Mindegy, lényeg, hogy egyben vagy. Mikor jössz a macskádért?
- Miért, mennyi az idő? - érdeklődöm.
- Délután kettő.
- Azt a mocskos… Fuh, köszi, Will. Rohanok! - mondom gyorsan. Lerakom a telefonom és a többiekre nézek.
- Hova kell menned? - kérdezi Niall, hatalmas kék szemeivel pislogva rám. Édes istenem, de aranyos. Hát olyan, mint egy elhagyott kiscica.
- Harryért. - néma csend. Mindenki értetlenül pislog rám, majd fél perc után Honey iszonyatos röhögésben tör ki.
- Mi a fasz? - néz rá a húgomra Harry meglepődve. Niall is röhögni kezd, azon ahogy Honey röhög, így szinkronban röhögnek. Ami a legfélelmetesebb, hogy ugyanúgy.
- Basszus, eddig bele se gondoltam. Harry-nek hívják a macskám. - mondom nevetve.
- Neked van egy cicád? - csillan fel a fürtös szeme. - És Harry-nek hívják? - Feláll a székéből és megindul felém. - Bess, én imádlak. - megölel, hogy majd' megfulladok.
- Ha… Harry… Meg fogok… fulladni. - nyöszörgök a szorítása alatt, mire elenged. Liam is csatlakozik hozzánk. Körbenézek. - Hol van Louis?
- Épp ő hívott. - mondja Liam. - Már megint elárasztották a házát a rajongók. - hitetlenkedve pislogok Liam-re. Valahogy nem tudom felfogni a szavait. Elárasztották a rajongók És mi az, hogy már megint?
- Mit mondtál neki? - kérdezi ásítva Zayn.
- Csak annyi, hogy maradjon nyugodtan bent, mást úgyse tud csinálni. A rajongóink azért csak tiszteletben tartják a magánéletünket. Reméljük nem kattantak és nem törik rá a házat Louis-ra. - több se kellett nekem, már magam elé képzeltem, hogy tinilányok sokasága özönli el Louis házát és mindenki szét akarja tépni. Elképedek. - Hé, Bess, nem mondtam komolyan. - megböki a vállam, mire visszatérek a valóságba.
- Harry, el kell mennem Harry-ért. - fordulok végül a házigazdához.
- Csak azért engedlek el, mert egy cicáért mész. De Honey itt marad.
- Miért maradna?
- Mondta, hogy már nem marad sokáig Londonban, pedig még alig látott belőle valamit és Zayn megígérte neki, hogy akkor ez a nap arról fog szólni, hogy megmutatja neki szerény kis városunkat.
- Zayn. - fordulok hozzá. Barna szemeibe nézve nyugodtságot látok. Félelmetes nyugodtságot. - Egy hatalmas terhet vettél le a vállamról.
- Hééé! - mordul fel Honey.
- Nem így értettem. - nevetek. - Én nem tudtam volna megmutatni neked. - mondom Honeynak és ismét Zaynhez fordulok. - Köszönöm Zayn!
- Igazán semmiség. - biccentek és már húzom is a kabátomat és rohanok Will-hez.

Taxival nem is volt sok az út. Egész hamar odaértem. Röpke háromnegyed óra. Kiszállok, megköszönöm, kifizetem a fuvart és már el is indulok a bejárati ajtóhoz. Topogok párat a lábtörlőn, hogy a hó mennyiségét a minimálisra csökkentsem a cipőm talpán. Bekopogok. Pár másodperc múlva egy nagyon is ismerős alak nyit ajtót.
- Szép napot! Te bizonyára Bess vagy. - vigyorog teli szájjal. Hófehér fogai szine visszatükrözik a h fehérségét. Azt hiszem, megvakulok.
- Szia! Megtudhatnám, hogy ki vagy te? Azaz pontosan tudom, hogy ki vagy, de miért vagy itt? Will-hez jöttem… Várjunk csak.
- Na, kicsilány? Ki vagyok?
- Robert. Robert Wright. Nee. Nem mondod, hogy…
- De. William a kisöcsém. Gyere beljebb. - tátva marad a szám. Mostmár esküszöm, nem hiszem el. Először a One Direction, most egy híres színész. Kész röhej. Hova csöppentem? Bemegyek Rob mellett.
- Halihó Will! - kiabálok be. Hangos csörömpölést hallok a konyha felől.
- Szia Bess! - szól vissza. Nem megye beljebb, ellenben Rob beveti magát a kanapéra és a TV-t kapcsolgatja.
- A macskád szétszedte a házat. - mondja a válla fölött. - Asszem nem szeret minket. Mondtam Willnek, hogy dobja ki a francba, ez csak egy macska, de megszállottan babusgatni akarta, mert a tied. - mondja flegmán. Na jó, lehet, hogy ez az ember egy kibaszott híres színész, de az első benyomásom róla, hogy el van szállva magától. Pedig mikor bemutatkozott, még úriembernek tűnt.
- Rob, hagyd már abba. - jön oda hozzánk Will, kezében Harryvel. Karján végig macskakarmolások. Próbálom nem kinevetni.
- Köszönöm Will, hogy vigyáztál rá.
- Szóra sem érdemes. - mondja mosolyogva de szavai kb azt jelentik, hogy „legközelebb ide ne hozd azt a dögöt.” nevetek. - Mi az?
- Semmi, semmi. Csak eszembe jutott valami. - Elveszem tőle a cicámat. Az azonnal megnyugszik.
- Ezt hogy csinálod?
- Egy cica érzi, ha szeretik. Olyanok, mint a pasik. Ha megadod neki, mindent amire vágyik, dorombol neked, ha kell, ha nem.
- Értem. - látom, hogy elszomorodik. Ne csináld már Will. - Bess, el kell mondanom valamit. Csináltam egy nagy hülyeséget.
- Micsodát? - kérdezem meglepődve, de abban a pillanatban megszólal a telefonom. Kihalászom a zsebemből. Honey az. - Szia Honey, mi az? - kérdezem, közben mutatom Willnek, hogy várjon kicsit. Honey a vonal másik végén hadarni kezd, hogy alig értem, amit mond. - Héhéhé, lassabban! - szólok rá. Hallom, hogy kifújja a levegőt, majd lassan tölti meg a tüdejét újra.
- Bess, nem tudom, hol van Zayn.
- Micsoda?
- Itt állok egy üzlet előtt és egyszerűen eltűnt.
- Kérdezd meg valakitől, hogy hol vagy. - mondom. Hallom, ahogy eláll a lélegzete. - Honey, menni fog, csak ne pánikolj. Zayn-nel is olyan jól el tudtál beszélgetni angolul. Sikerülni fog.
- Oké. - mondja. Várok. - A Kensington Gardens Square és a Westbourne Grove sarkán állok.
- Azt tudom, hogy hol van. Rohanok! - mondom és azzal a lendülettel, ahogy leteszem a telefont, Harryvel a kezemben már rohanok is Honey-hoz.
- Bess, én… - kezd bele Will, de a végét már nem hallom. Kirobbanok az ajtón és rohanni kezdek a metróhoz.

-Honey szemszöge-
Egyszerűen nem értem. Az előbb még itt állt, most meg már sehol sincs. Csak egy fél pillanatra néztem félre. Szemeimmel keresem, hátha megtalálom, de a nagy tömegben nem találom. Ne mozdulj, Honey, Bess mindjárt jön érted. Még jó, hogy az ő telefonszámát még tudom… Próbálok lábujjhegyre állni. Körbenézek, de Zayn sehol. Aggódom érte. Amint tudok, szólok Harryéknek, hogy próbálják elérni. Várjunk csak! Egy szőke fej. Felnézek, hogy mi áll az ajtó fölé írva. Nagy betűkkel, tisztán olvashatóan: NANDO'S.
- Niall! - kiáltom, de abban a pillanatban meg is bánom. A szám elé kapom a kezemet, de már késő. Néhányan felkapják a fejüket és felém néznek, én Niall-t figyelem, ő pedig teli szájjal bambul rám. Patthelyzet. Ki ugrik előbb kire.
- Szia Honey! - üdvözöl, ahogy lenyeli a falatot. Odalép hozzám. - Hát Zayn-t hol hagytad? - kérdezi és körbenéz.
- Fogalmam sincsen. Az előbb még itt volt mellettem, de kiszúrtam egy tök jó kabátot az egyik kirakatban, odaugráltam és mikor visszafordultam, már sehol sem volt. Elnyelte a föld.
- Lehet, hogy csak bement cipőt venni. Biztos úgy volt vele, hogy amíg nézelődsz, belefér egy félperces cipővásár. Tud vigyázni magára, ne aggódj. - mondja a hátam mögé nézve, de már vigyorog. Tudhat valamit, amit én nem.
- Mi történik? - lép mögém az emlegetett illető. Nagyon lassan fordulok hátra.
- Zayn… Fuss, vagy kinyírlak. - mondom nagyon halkan és számolni kezdek. - 1.
- Zayn, szerintem tedd amit mond. - mondja Niall is teli szájjal.
- 2.
- Nem bántanál, ugye, Honey? - mosolyog, de nem hat meg.
- 3. - mondom és kilövöm magam. Zayn is rögtön kapcsol és kezében egy cipős dobozzal rohanni kezd nevetve. - Halálra ijesztettél, te mocsok!
- Kegyeleeeem! - röhögi.
- Ezek bolondok. - mondja Niall és bedob egy szál sült krumplit a szájába.

4 megjegyzés:

 1. Ezt egyszeruen imadtam 😝 jott rohogtem a vegeen 😊 nagyon tetszik 😁 mar alig warom a kovetkezo reszt 😃 nem fogom tudni kivarni, ugyhogy kerlek h gyorsan gyere a kovetkezo resszel 😳😝😜

  VálaszTörlés
 2. imadooom!!*.* siess a kovivel!!:D:D:D

  VálaszTörlés
 3. Wááááá.....MOST TALÁLTAM RÁ DE MÁR IMÁDOM!!!!KÉRLEK SIESS A KÖVI RÉSSZEL!
  Puszikállak!��

  VálaszTörlés