I. évad - 11.fejezet


-Louis szemszöge-
A reggeli fény bántóan hatol át a szemhéjamon. Résnyire azért csak kinyitom. A kanapé mellett fekszem a hasamon. Felnézek. Bess fekszik fent. Mosolygok és kinyújtózom a földön.
- Louis, ébren vagy? - hallom a konyha felől Harry frissen kelt, mély hangját.
- Jah, nagyjából. - morgom vissza. Feltápászkodom és a konyhába veszem az irányt.
- Jó kis buli volt, mi? - kortyol bele egy bögrébe. Valószínűsítem, hogy kávé van benne.
- A végére már elég jó volt. Lévén, hogy arra se emlékszem, hogy aludtam el a földön. - mondom halkan. Nem akarom, hogy a többiek felébredjenek. A nappaliba nézek. Mindenhol fekszik valaki. Niall egy fotelben a pizzás dobozokat ölelgetve alszik. Liam és Zayn Honey mellett alszik. A többi bulipajti pedig elment még mielőtt kidőltünk volna. Bess-re nézek, ahogy összekuporodva alszik a kanapén. Akaratlanul is mosolyognom kell rajta.
- Oh, Louis. Te hős szerelmes. - gúnyolódik Harry. Ránézek. Száját a füléig húzza. - Mit gondolsz róla? - kérdezi, belekortyolva a bögrébe.
- Fogalmam nincs, mit gondoljak róla. Annyit tudok, hogy már mikor először láttam, megtetszett. Egy olyan lánynak tűnik, aki fél önmaga lenni.
- Én is így vélem. Tegnap nagyon megsajnáltam, amiért ennyire összezavartuk. Lehet, hogy várni kellett volna még ezzel. Elvégre már azt se nagyon akarta elhinni, hogy a közelében lakom.
- Adtam a szájára egy puszit, mikor jöttünk visszafele hozzád. - mondom hadarva. Harry majdnem kiköpi a kávéját.
- Micsoda?!
- Nézte a tűzijátékot, én pedig akartam adni az arcára egy puszit, de abban a pillanatban elfordult. - Harry nem hitt a fülének. Csak bámult rám, tágra nyitott szemekkel. Biztosan arra gondolhat, hogy elsietem a dolgokat. Megrázta a fejét, amitől fürtjei ide-oda lengedeztek mint a polipcsápok.
- Miért vágsz ilyen fancsali képet? - kérdezi. Kizökkenek fantáziálásomból.
- Bocs, egy pillanatra azt hittem, hogy egy polippal beszélgetek. - a hűtőhöz lépek. Kinyitom az ajtót. Üres. Csak egy becsomagolt kocka áll benne. A csomagolása egy részén látszik, hogy belenéztek.
- Haver, Niall-el szilvesztereztél, szerinted hagyott valamit?
- Hát pl ezt a sajtot. - mutatok rá a kockára.
- Az már vagy 1 hónapja ott van. Lusta voltam kidobni. - vonja meg a vállát a fürtös. Kiveszem a sajtot és kidobom a kukába.
- Harry, néha azért takaríthatnál is magad után. - még egy vállrándítás. Megőrülök tőle.
- Az elhatározás mindig megvan. - mondja. Pakolászni kezdek a konyhában a polip helyett. Próbálom a minimálisra csökkenteni az ezzel járó zajokat.
- Na ezért nem fizetek bejárónőt. - mondja nevetve Harry.
- Ja, tudod, hogy ha jövök, úgyis rend lesz.
- Én is szeretlek. - mosolyog. Arcán a kis gödröcskéi is kirajzolódnak.
- Hé, ez nálam nem hat. Nem csábíthatsz el. - nevetek rá.
- Picsába. - mondja már röhögve. Beledobok néhány villát a mosogatógépbe. Agyam ismét visszapörgeti az este történteket. Addig még működik a memóriám, hogy kimentünk, megnéztük a tűzijátékot és mikor bejöttünk, ittunk pár pohárka pezsgőt. Valami bulizene szólt és táncoltunk aztán nem találtam Bess-t sehol, ahogy Harryt se.
- Harry… - kezdtem bele, de fogalmam sincs, hogy kérdezzek rá. - Mi történt este?
- Mi történt volna? - kérdezi. Feláll, bögréjét a mosogatóba dobja.
- Arra vagyok kíváncsi, hogy mit mondtál neki, miután bejöttünk inni. - mondom magabiztosan. Kiveszem a bögrét, amit Harry a mosogatóba rakott és átrakom a mosogatógépbe.
- Arról beszélgettem vele, amiről veled is. Egyszerűen csak tudni akartam, mit gondol erről az egész helyzetről. Mennyire ijesztő neki és mennyire nyitott rá, hogy mostantól többet lásson minket, mint eddig.
- Harry, eddig azt se tudta, hogy létezünk.
- Ő is ugyanezt mondta. Mindenesetre csak kíváncsi voltam arra, hogy felkészült-e rá, hogy hivatalosan is velünk dolgozzon.
- Te meg miről beszélsz? - meglepnek Harry szavai. Velünk dolgozzon? Bess? Mi életünk 80%-ban úton vagyunk, mégis milyen munkája lehet mellettünk? Összezavarodtam.
- Elmesélte, hogy egész életében képregényeket akart rajzolni, de hogy ez a mostani munkája mellett nem igazán kivitelezhető. - mondja. Megáll a mmondata közepén, de nem szólok egy szót sem. Várom a folytatást. - Én pedig arra gondoltam, hogy lehetne a munkája, hogy a mi hülyeségeinken alapuló képregényeket rajzol. Lenne rá kereslet. - vázolja fel terveit.
- Hogy tudtál meg róla ennyi mindent ilyen kevés idő alatt? - kérdezem őszinte csodálkozással.
- Úgy, hogy én nem vagyok fülig szerelmes és átlátok a rózsaszín ködön. - mosolyog. Bazd meg Harry. Megforgatom a szemeimet, de egy félmosoly átsuhan az arcomon. Szerelmes lennék? Komolyan?
- Harry, még én magam se tudom, hogyan lesz ez az egész. Amióta bejöttünk éjfél után, hozzám se szólt.
- Csak össze van zavarodva, hagyj neki egy kis időt. - tanácsolja a fürtös. Sóhajtok egyet.
- Harry, én hazamegyek. - mondom végül. Ki kell tisztítanom az agyamat. Egyedül kell lennem egy kis ideig, gondok nélkül. Elindulok a bejárati ajtóhoz. Harry jön a sarkamban.
- Én is. Ja várj, én itthon vagyok. - mondja.
- Igazán humoros vagy ma. Amolyan HumorHerold.
- Ez szar volt, Louis. - mondja, de azért jót nevet a viccemen. - megérkezünk az előszobába. Gyorsan felkapom magamra a kabátomat és a sálamat és már indulok is hazafelé. - Vigyázz magadra, haver. - Harry kitártja a karját. Megölelem.
- Ne aggódj, nem fogok egy fának hajtani. - mondom mosolyogva.
- Megnyugodtam. Borzasztó lenne új tagot keresni a bandába, aki nem idegesít mindannyiunkat jobban, mint te.
- Hé, azt hittem, hogy én vagyok a vicces fiú a bandában.
- Csak akkor vagy az, ha nem parázol egy csaj miatt.
- Nem lesz baj. -legyintek és már indulok is a kocsifeljáróhoz. Egy fekete Audi TT vár. Harry még az ajtóban megvárja, hogy elinduljak a kocsival. Integet, ahogy elhajtok.
A vezetés kikapcsol. Szabad tőle az ember. Eszembe jut, mikor először ültem be vezetni. Egy régi, lerobbant kis opel volt. Már akkor éreztem ezt a fajta szabadságot. Egyszerűen imádom, ahogy felbőg a motor és kilő. Mintha repülnék. Bármikor kirángat a rosszkedvemből.
Lassacskán megérkezem a saját lakásomhoz. Megállok a kocsibeállón, de nem szállok ki rögtön. Fejemet az ülésnek támasztom és csak pislogok fölfelé. Vajon mit kéne csinálnom? Hiszen olyan régen voltam ennyire boldog. Nem dobhatom el magamtól ezt a lehetőséget. Bekapcsolom a rádiót. Hmm. Nirvana. Az a szám, ami Harrynél ment, mielőtt elment volna az áram. Mielőtt Bess bugyiját megtaláltam volna. Az a bugyi. Tele csipkékkel, istenem, mennyire dögös lehet benne. Mire észbe kapok, már el is képzeltem benne. Behunyom a szememet és csak élvezem, amit az agyam vetít ki elém. Egészséges férfi vagyok, egészséges fantáziával. Elképzelem, ahogy abban a bugyiban és az én egyik ingemben flangál a konyhámban, hogy reggelit csináljon. Óh édes istenem, mit meg nem adnék a látványáért. Kinyitom a szemeim. Már egy másik dal megy. Fel se tűnt, nem arra figyeltem. Kikapcsolom a rádiót, kiveszem a kulcsot és már szállok is ki a kocsiból. Becsapom magam mögött az ajtót és bedugom a kulcsot. Elfordítom, de úgy érzem, nem vagyok egyedül. Valaki figyel. Körbenézek és az út túloldalán meglátok egy csapat tinilányt. Ne már, hogy a saját házamnál se lehetek biztonságban. Ahogy odafordulok, sikongatni kezdenek. Kezeiket az szájuk elé kapják és toporognak. Egy gondolat cikázik végig az agyamon.Ha nem jutok be a házba perceken belül, elözönlenek a rajongók. Ahogy ezt gyorsan végiggondoltam, már látom is, hogy az egyik lány a telefonján pötyög. Tweetel, valószínűleg. Intek a lányoknak, mosolygok és sietve befelé veszem az irányt. Sikeresen beérek az ajtómon.
Gyorsan be is zárom, nehogy eszükbe jusson bejönni. A konyhába sétálok és egy becsomagolt szendvicset veszek elő. Igaz, a felét már megettem tegnap délelőtt, de belegondolva csak annyi volt az egész napi kajám. Nem csoda, hogy gyorsan kiütöttem magam Harry-nél. Kicsomagolom a szendvicsemet és jóízűen elmajszolom. Előveszek egy bontatlan doboz Marlbit. Kipattintok egy szálat. Ahogy meggyújtom, az ablakomhoz sétálok. Kilesek rajta, Az előbbi néhány lány szinte nem is látszik a tömegben. Hogyan találnak meg mindig? - sóhajtok és beleszippantok a dohányba.A füstje végigmarja a torkomat.3 megjegyzés:

  1. Ne csináld már, mi lesz velük? És mi van Bessel? Írd tovább, könyörgöm! *-*

    VálaszTörlés
  2. Omfg! Azonnali reszt kowetelek..kiwi waok Honey-ra is h mit gondol meg ugy mindenki re. Siess..remelem h ma felteszed a kowi reszt. 😁

    VálaszTörlés